Menadžer vodi računa o svojim resursima i resursima članova svog tima:

Za to postoje dva osnovna razloga:

  1. Savremeno poslovanje donosi napor. Izaziva stres, zabrinutost, strepnju. Nekad i strah za poziciju ili posao uopšte. Strah od gubljenja trenutnih i budućih privilegija. Od brzih i neizbežnih promena. Daleko veći danas, nego prethodnih decenija. Iscrpljuje. Cedi… Troši… Psihički i fizički. Čini ljude nervoznim i nestrpljivim. Napreže ih do krajnjih granica. Do pucanja i nazad, ali samo kada te granice nisu pređene. Ako se stalo na vreme da bi se ponovo krenulo napred.
  2. Resursi svakog čoveka su ograničeni. Biološke granice limitiraju radnu sposobnost. Zdravstveno stanje se menja (pogoršava) tokom godina. Ma kako to grubo zvučalo, čovek jednostavno stari. I kad je prisutna želja, ako se neko ne oseća fizički i psihički dobro, kvalitet i kvantitet rada opadaju. Menadžer je ponekad više fokusiran na bol i neprijatnost koje oseća nego na zadatak koji treba da obavi. Razlike su nekad manje, nekad više primetne, ali u svakom slučaju postoje. Najviše ih je svestan sam pojedinac. On najbolje zna kako se oseća i da li je mogao bolje i produktivnije da obavi posao.

Obe energije (mentalna i fizička) su ograničene. Zahtevaju obnavljanje. Punjenje. Regeneraciju. Rad traži odmor kako bi ponovo postao rad. Kvantitet ne znači kvalitet, ali da bi čovek kvalitetno izvršavo zadatke, treba da bude odmoran i spreman.

Zbog toga uspešan menadžer dobro raspoređuje svoje i resurse svog tima. Poput fudbalskog ili bilo kog sportskog trenera, tempira formu članova organizacije. Zna kada da zahteva pojačane napore, ali je istovremeno spreman da dozvoli predah kad situacija to dozvoljava, da bi se obnovila energija, toliko neophodna za predstojeće aktivnosti. Takvim pristupom, čitav tim ostaje na okupu, igra kvalitetno i svi resursi su optimalno iskorišćeni. Ničija energija nije sagorela do granica posle kojih je oporavak nemoguć i čiji je krajnji rezultat trajni gubitak zaposlenog, uzrokovan njegovim odlaskom iz kompanije. Iz kontinuiteta zajedničkog delovanja, sledi kontinuitet dobrih rezultata.

Tako se postiže maksimalan timski i lični učinak uz očuvanje raspoloživih ljudskih resursa.

Poslednja izmena dana 9. januara 2018. u 10:24


Nikola Lukić

Nikola Lukić je poslovni konsultant i osnivač i vlasnik preduzeća Nlconsultingteam iz Beograda. Diplomirao je na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Poseduje više od dvadeset godina iskustva na rukovodećim pozicijama u domaćim i internacionalnim kompanijama (Volvo, FAD, Lola) u zemlji…… Saznaj više »