Mudar savet uvek je dobrodošao, zar ne? Bez obzira da li smo početnici ili već imamo prilično dobru ideju o tome kuda smo se zaputili i kako ćemo tamo da stignemo, savet nam može pomoći da donesemo odluku, odnosno da izbegnemo da baš svaku lekciju naučimo na sopstvenoj koži.

Međutim, šta je sa lošim savetima? Da li i oni mogu da imaju neku vrednost? To zavisi od mnogo stvari, a ponajviše od prostog pitanja – jesmo li loš savet prepoznali kao takav na vreme? Sve u svemu, servis Fundera odlučio je da pita dvadeset preduzetnika da podele koji je najgori savet koji su dobili u svojoj karijeri. Evo prvog dela liste.

1. „Nemoj da radiš previše.”

„Imao sam klijenta koji je takođe bio preduzetnik i jednom mi je rekao da je velika privilegija imanja sopsvenog biznisa to što ne moraš previše da radiš. On me je posavetovao da sve delegiram drugim ljudima i da njima prepustim da se time bave.

Većina preduzetnika će vam reći da, kada započinjete bilo koji posao, vi ćete biti prvi na poslu svakog jutra i poslednji ćete odlaziti svake večeri, posebno na početku. Da sam poslušao savet da se zavalim i oputim, ne bih opstao.” – Mark Tušera, Geeks Chicago (predsednik)

2. „Nemoj se sprijateljivati.”

„Najgori savet koji sam dobila je da ne radim sa prijateljima i da ne očekujem da mi bilo ko u poslu može biti prijatelj.

U realnosti, imala sam sjajna iskustva u radu sa prijateljima koji su u industriji u kojoj sam i ja, i stekla sam nekoliko novih u mojoj mreži saradnika (i takođe ih spojila). Mislim da je ovo svet u kome se stvaraju pravi kontakti, a ne samo staromodna, „usluga za uslugu” razmena.

Mislim da bi bolji savet bio: „Sjajno je raditi sa prijateljima, ali ne zaboravi da odabereš sve svoje partnere pažljivo, budeš jasan sa očekivanjima i potom se usmerite na ljude koje ste detaljno proverili, ne samo kao prijatelje, već i kao profesionalce.” – Brenda Dela Kasa, DDC Digital Media, LLC (vlasnica)

3. „Drži se svog biznis plana od prvog dana.”

„Jedan od najgorih saveta koje sam dobio [u ovoj firmi] došao je od ljudi koji su instistirali da napravimo zakucan, sveobuhvatni biznis plan od kog nećemo odstupati. Iako ima konceptualnog smisla u imanju plana – pošto njegovo pravljenje može pomoći da kritički mislite o svom biznisu – u stvarnosti pretrpan plan može biti previše posla. Najzad, postoji otprilike nula odsto šanse da se vaš plan od prvog dana potpuno poklapa sa onim 180. dana.

Vreme i fleksibilnost su dragoceni kada osnivate firmu – i previše posvećivanja biznis planu lako može oduzeti mnogo vremena i energije, koji su se mogli potrošiti na stvaran biznis, učenje iz iskustva i nove pokušaje.” – Lauel Putnam, Quovo (CEO i suosnivač)

4. „Potreban ti muškarac partner da bi uspela.”

„Neko mi je jednom rekao da kao žena – posebno kao „obojena” žena – u tehnološkom poslu mogu pronaći investitore za svoju kompaniju samo ako imam muškarca kao poslovnog partnera. To ne može biti dalje od istine! Uspela sam da pribavim investicije u vrednosti od šest cifara sa svoju firmu. Bilo je teško, ali moja istrajnost je postala inspiracija mnogim ženama preduzetnicama.

Najviše bih cenila savet koji bi glasio otprilike: „Znaš šta, niko nije uradio ono što ti nameravaš da uradiš i biće teško utabati stazu, ali jednom kada u tome uspeš, postaćeš inspiracija mnogim ženama.” – Tamar Hagins, preduzetnica i vodeći stručnjak u oblasti tehnološke edukacije

5. „Bez obzira na sve, nećeš moći bez finansiranja sa strane.”

„Najgori poslovni savet koji sam dobio došao je takođe od osnivača startapa, koji mi je rekao da naši poslovi nikada neće postati uspešni bez spoljašnjeg, odnosno finansiranja od strane investitora. Rekao mi je da nemamo nikakve šanse protiv drugih giganata u ovoj industriji bez najmanje 1.5 miliona dolara početnog ulaganja zato što nas niko neće shvatiti ozbiljno i taj novac nam je bio potreban za ljude i za preplavljivanje industrije marketinškom kampanjom.

Dečko nije bio u pravu. Nakon razgovora sa potencijalnim investitorima, nismo bili zadovoljni njihovim „planovima” za naš biznis i zato smo odlučili da se oslanjamo na minimalne finansijske resurse. To je napravilo razliku. Sada imamo više od 1.200 kupaca i više od 20.000 korisnika i rastemo svakog meseca, a poslujemo u plusu od četvrtog meseca postojanja.” – Džer Ker, Planning Pod (osnivač)

6. „Nikada nećeš uspeti sam.”

„Najgori savet koji sam dobio je da nikada neću uspeti samostalno ili bez ičije pomoći.

Ako ste ekstrovert kog napaja rad u energičnom timu, to je dobar savet. Ali to za mene nije bilo tačno. Kada sam konačno samostalno započeo posao, ubrzo sam napravio dosta novca i napredovao više nego u prethodnih dvanaest meseci.” – Tim Kar, WP Zinc (osnivač)

 

Nastaviće se…

Poslednja izmena dana 29. avgusta 2017. u 01:00


Ina Borenović

Ina je master psihologije, sa raznolikim iskustvom: od regrutacije i selekcije vojnog kadra, konsaltinga iz oblasti ljudskih resursa, pa sve do pisanja, predavanja, bavljenja psihologijom marketinga i preduzetništva. Sertifikovani je trener asertivnosti, sa završenim edukacijama iz grupne analize (osnovni nivo)…… Saznaj više »