Marija Đorđić

Knjigovodstvo

Rođena je 1984. godine u Beogradu. Završila je X gimnaziju. Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu diplomirala je 2008. godine na smeru međunarodna ekonomija.

Nakon nekoliko godina rada u spoljnotrgovinskom i IT sektoru, osniva Experta d.o.o, knjigovodstvenu agenciju koja uspešno posluje i kontinuirano raste od tada, i koja pored vođenja knjiga, klijentima nudi i poresko-pravno i finansijsko savetovanje.  Poseduje široko iskustvo u vođenju knjiga i izradi završnih računa za različite privredne subjekte i nedobitne organizacije. Za potrebe izveštavanja matičnih kompanija, vodi kompletno knjigovodstvo lokalnih kancelarija na engleskom jeziku.

Veruje da je knjigovođa neka vrsta biografa vašeg biznisa. On beleži finansijski život preduzeća. On je vaš savetnik i saveznik. Za mali biznis, možda i najvažniji spoljni saradnik. Neko od koga se očekuje mnogo više od pukog vođenja knjiga. Zato je važno da odaberete osobu kojoj možete verovati, i na koju se možete osloniti…

Od 2012. godine piše blog experta.rs/propisi na temu tumačenja i primene propisa u poslovanju privrednih subjekata, sa akcentom na poreskom sistemu i finansijama, koji aktivno prati oko 2.500 pretplatnika.