Aleksandar Đerić

Gostujući autor

Konsultant za kreativnu ekonomiju, kreativno mišljenje, strategijski i projektni menadžment i razvoj kreativnog mikro i malog biznisa. Radi u oblasti finansijske ekonomije i industriji razvoja ljudskih resursa. Tokom karijere duge 25 godina razvijao i upravljao u više od 400 projekata u uslužnoj, kreativnoj i neprofitnoj ekonomiji, najviše u oblasti poslovnih finansija, marketingu, advertajzingu, kreativnoj produkciji, menadžmentu događaja i organizaciji kampanja.

Pokretač više inovativnih kreativnih platformi i istraživač fenomena poslovnih inicijativa sa kreativnim inputom od startapa do komunitarne poljoprivrede. Na svetskoj konferenciji kreativnih klastera 2004. godine u Brajtonu, UK, njegov razvojni projekat srpskog turizma, Tri epohe, proglašen je drugim najboljim projektom predstavljenim na tom skupu, iza produkcijskog projekta filma Gospodar prstenova. Dva puta je bio stipendista francuske vlade za studijske boravke radi istraživanja kreativnih gradova u Francuskoj. Autor je više desetina stručnih i naučnih radova iz urbane ekonomije, makroekonomije, mikroekonomije, menadžmenta…

Osnivač je Virtuelnog instituta i platformi Mad Marx i Kreativna Srbija. Radi poslovne analize i vodi treninge iz 360 stepeni upravljanja projektima i analitičkog mišljenja. Jedan je od pionira istraživanja kreativne i kolaborativne ekonomije kod nas, uredio je nekoliko izdanja posvećenih ovim temama i vodio nekoliko projekata sa ciljem istraživanja kapaciteta kreativnog sektora u Srbiji. Sada radi na razvoju projekta BrzaNaplataFaktureTM i razvoju drugih sličnih servisa na bazi trendova poslovanja nakon 2020. godine. Master je filozofije i ekonomije. Mikolog amater. Sakuplja diskografiju Betovenovih dela.